Sunday, January 10, 2016

CHICKEN SZECHUAN(චිකන් සිචුවන් )

CHICKEN SZECHUAN(චිකන් සිචුවන් )


අවශ්‍ය ද්‍රවය
 
කුකුක් මස් 350 ග්‍රෑම්
ලුණු තේ හැදි 1/4
බිත්තර සුදුමද 2
බඩඉරිගු පිටි තේ හැදි 2 
මාළුමිරිස් කරල් /බෙල්පේප 3
එළවලු තෙල් මිලි ලීටර් 60
රතු මිරිස් කරල් 3-4
ළුණුකොල 5
ඉගුරු කැබැල්ලක්
හොඉසින් සෝස් 15 මි.ලි 
සොයා සෝස් තේ හැදි 1 1/2
ඔඉස්ට සෝස් තේ හැදි 2
බැදපු කජු 115 ග්‍රෑම්
තල තෙල් තේ හැදි  1

සාදන ආකාරය

පළමුව කුකුල් මස් පොඩි කැබලි වලට කපා බෝල් එකකට දමා ලුණු,කවලම් කරාගත්  බිත්තර හා දිය කරගත්    බඩඉරිගු පිටි( Corn  Flour ) දමා හොදින් කවලම් කරගන්න.මාළුමිරිස් හෝ බෙල් පේප පොඩි කොටු වලට කපාගන්න.ඉන් පසුව බදුනකට තෙල් දමා රත්වූ පසු කපාගත් කුකුල් මස් එකතු කර පැහැය වෙනස් වෙනතෙක් තබා වෙන බදුනකට මාරු කරන්න.ඉන් පසු එම බදුනට  මාළුමිරිස්,රතුමිරිස්,ළුණු කොල ,ළුණු ,ඉගුරු එකතු කර විනාඩි 2ක් පමන තියන්න.දැන් අපි කුකුල් මස් එකතු කරමු.හොඉසින්,සොයා සෝස් ඔඉස්ට   සෝස් එක් කර කවලම් කරන්න.පසුව  බැදපු කජු හා තලතෙල් ස්වල්පයක් එකතු කර විනාඩ්යක් පමන තබා ලිපෙන්  බාගන්න.
 

සැ.කරුණු

  • කුකුල් මස් (කලව) හෝ කටු ඉවත් කරාගත් කුකුල් මස් භාවිතා කරන්න.
  • කුකුල් මස් 25cmක් දිගට කපා ගන්න .
  • බඩඉගුරු පිටි ( Corn Flour ) වතුර ස්වල්පයක් දමා කවලම් කර එක්කර ගන්න.
  • හොඉසින්සෝස්( hoisin sauce) ඔඉස්ටර්(Oyster)වෙළද පොලින් ලබාගත හැක 
  • බිත්තර (කවලම් කරගන්න )

1 comment:

Be used Good Word your Massage